Skip to content

6 MacBook-problemen die eigenaren kunnen verwachten

U zou redelijk zeker moeten zijn van de prestaties en betrouwbaarheid van uw computer als u een MacBook bezit.

Macs staan bekend om hun hoge prijskaartje, maar de uitstekende hardware maakt het geld dat u investeert de moeite waard.

Dat gezegd hebbende, zou niemand moeten anticiperen op problemen. Uiteindelijk zijn MacBooks gewoon een ander type computer. Vroeg of laat loop je tegen problemen aan. een probleem dat, als het wordt genegeerd, kan verergeren en zelfs voor ervaren professionals onmogelijk kan worden aangepakt.

Elke computerbezitter zou de vroege waarschuwingssignalen van mogelijke problemen moeten kunnen herkennen en weten hoe ermee om te gaan.

De zes belangrijkste problemen die MacBook-bezitters ervaren, worden hieronder vermeld, samen met oplossingen die u zou moeten en kunnen nemen.

Bestandsbeheer

Laten we het eerst hebben over bestandsbeheer. Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet zo’n groot probleem, maar na het verliezen van een bestand en het niet kunnen herstellen ervan, verandert iemands perspectief.

Sommige Mac-gebruikers gebruiken het ingebouwde programma Preview om verschillende bestanden te combineren om ruimte op de harde schijf vrij te maken of om een visuele weergave te maken.

Meestal is software van derden de oplossing voor problemen met bestandsbeheer. Er zou een app in de officiële app store of een website van derden moeten zijn die de meeste van deze problemen kan oplossen, van gegevensherstel en back-up (Time Machine is nog steeds een uitstekende keuze) tot beeldbewerking en aangepaste mappictogrammen.

Luide geluiden en oververhitting

Je eerste gedachte zou moeten zijn aan het stof binnenin zodra je harde geluiden waarneemt en dat de MacBook oververhit is.

Computers hopen in de loop van de tijd stof op. Interne ventilatoren raken verstopt met stof en kunnen de hardware niet koelen.

Het is belangrijk op te merken dat het moeilijk is om het stof uit een MacBook te verwijderen. De procedure is eigenlijk vrij moeilijk. Men moet de apparatuur demonteren en weer in elkaar zetten nadat het stof ervan is verwijderd.

Het is gebruikelijk dat u niet weet hoe u dat moet doen, dus u kunt waarschijnlijk beter afgaan op een computerreparatiewerkplaats om het stof voor u op te ruimen.

Een extra overweging voor dit specifieke probleem is een koelkussen. De aanschaf van een dergelijk opzetstuk is de moeite waard als u een extra methode wilt bedenken om het probleem van oververhitting en hard geluid aan te pakken.

Willekeurige herstart

Over het algemeen wordt aangeraden om uw computer om de paar uur opnieuw op te starten om geheugenlekken te stoppen.

Als de MacBook echter uit zichzelf blijft hervatten, is er duidelijk een probleem met de machine.

Willekeurig opnieuw opstarten vindt meestal plaats wanneer het besturingssysteem een probleem ontdekt dat alleen kan worden verholpen door de MacBook opnieuw op te starten.

Het is mogelijk dat software het probleem is. Probeer bijvoorbeeld de aanstootgevende toepassing van de computer te verwijderen als u ontdekt dat deze sporadische herstarts zijn begonnen nadat u deze hebt gedownload.

Ook het vermelden waard zijn randapparatuur die niet compatibel is. Verwacht vaker sporadische herstarts als u externe toetsenborden, muis, printers en andere apparaten aansluit. Bovendien is het niet relevant of een accessoire van een derde partij draadloos is of niet.

Audio- en videoproblemen

Het kan een uitdaging zijn om de bron van audio- en videoproblemen te vinden. Om te beginnen bent u niet zeker van de exacte toepassing of het exacte systeem dat het probleem veroorzaakt.

Spelen met de instellingen zou het eerste moeten zijn dat u doet. Als uw audio-instellingen ongeorganiseerd zijn, kan het de moeite waard zijn om te proberen ze te herstellen.

Zorg ervoor dat de toepassing toestemming heeft als u problemen ondervindt met de microfoon. De meeste programma’s vragen de MacBook om toestemming voordat ze de microfoon gebruiken.

Het ontbreken van updates kan een probleem zijn met video’s (dit geldt ook voor audio). Overstappen naar een nieuwe toepassing is misschien de enige keuze, omdat sommige videospelers bepaalde bestandsindelingen mogelijk niet ondersteunen.

FPS daalt in videogames

Er zijn nog steeds veel games waarvan je kunt genieten op dit besturingssysteem en deze computer, zelfs als Macs meestal niet de eerste keuze zijn voor het spelen van videogames.

Je kunt met de instellingen spelen en graphics verminderen als framedrops je ervan weerhouden om van het spel te genieten.

Bovendien kan het opruimen van het bureaublad en het afsluiten van onnodige achtergrondprogramma’s helpen door meer systeembronnen vrij te maken.

Trage internetbrowser

Uw webbrowser is betrokken bij het laatste nummer. De eenvoudigste aanpak is om af en toe gewoon een andere webbrowser te downloaden en te installeren. U hoeft zich geen zorgen te maken over het evalueren van elke browser om te zien hoe deze presteert, omdat er zoveel verschillende opties gratis beschikbaar zijn.

Te veel cache kan de oorzaak zijn van trage prestaties. Daarnaast wordt het niet aangeraden om gelijktijdig meerdere tabbladen te openen en redundante extensies te installeren.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *