Skip to content

Avast-Fout 42006

Avast-fout 42006 treedt op wanneer u probeert Windows-registervermeldingen met betrekking tot firewall en beveiliging te bewerken. Deze fout treedt ook op wanneer Avast antivirus crasht wanneer u een programma uitvoert. Dit soort fouten is erg vervelend omdat het tijd kost om te herstellen. Avast antivirus beschermt uw gegevens tegen malware-infecties, maar het veroorzaakt ook een groot probleem.

U kunt de fout zelf oplossen als u deze ook ervaart. Houd u gewoon aan de voorgestelde oplossingen om de Avast-scanfout 42006 op te lossen. Laten we ons echter eerst concentreren op de oorzaken en symptomen waarom u dit probleem ondervindt voordat u verdergaat met dat gedeelte.

Oorzaken voor Avast Error 42006

U kunt dit type probleem om verschillende redenen met uw apparaat ervaren. Tijdens runtime kan er een geschil zijn tussen de applicaties.

 • U kunt deze fout tegenkomen als gevolg van een beschadigde of onvolledige installatie van Avast.
 • Ten tweede kunt u deze fout tegenkomen als gevolg van corruptie in de registervermelding.
 • Door een virusaanval kunt u deze fout ook met uw apparaat tegenkomen.
 • Als een ander programma kwaadwillig de Avast-gerelateerde bestanden verwijdert.
 • Laten we, nadat we de oorzaken kennen, ons nu concentreren op de oplossingen om deze fout zelf op te lossen

Repareer het Avast-foutbestand is offline 42006

Belangrijke oplossingen voor het Avast-foutbestand is offline 42006 en worden besproken in het artikel. Probeer het te doorlopen om het probleemoplossingsproces uit te voeren.

Methode 1: Conflicterend programma sluiten

Om het probleem op te lossen nadat u deze fout hebt ontvangen, moet u de incompatibele toepassing sluiten. Probeer in dat scenario onderstaande maatregelen te nemen.

 • Druk op Ctrl-Alt-Del om Taakbeheer te openen. Het zal u helpen om alle huidige programma’s op uw systeem te zien. Druk daarna op de ALT + T om het tabblad van de taakbeheerder te openen.
 • Als u klaar bent, drukt u op de pijl-omlaag.
 • Druk daarna op de Shift+-pijl omlaag om alle actieve programma’s te selecteren.
 • Als u klaar bent, drukt u op Alt-E, vervolgens op Alt-F en ten slotte op x om Taakbeheer te sluiten.

Op deze manier kunt u alle actieve taken van uw computer afsluiten. Probeer daarna de status van de fout te controleren. Als het aanhoudt, volg dan de volgende methode die hieronder wordt gegeven.

Methode 2: Conflictprogramma’s bijwerken of opnieuw installeren

U kunt ook proberen het conflicterende programma bij te werken of opnieuw te installeren om hetzelfde probleem zelf op te lossen.

Installeer het programma opnieuw via het Configuratiescherm

Voor Windows 7 klik op de Start-knop en open het Configuratiescherm voor Windows 7

Voor Windows 8 kunt u op de Start-knop klikken en naar beneden scrollen en vervolgens op Meer instellingen klikken en op

Configuratiescherm en ga vervolgens naar Een programma verwijderen

Om het Configuratiescherm in Windows 10 te openen, typt u gewoon

“Configuratiescherm” in het zoekvak en ga naar Programma’s en onderdelen

Selecteer het programma dat het probleem veroorzaakt
Plaats daarna een rechtermuisknop op het programma.

U zult een optie zien met “Verwijderen”.
Als u klaar bent, wordt u gevraagd om de actie te bevestigen.

Volg de instructies op het scherm om het verwijderingsproces te voltooien.

Ga na het voltooien van het verwijderingsproces naar de website van de ontwikkelaar en installeer de huidige versie van het programma.

Update het programma

U kunt het programma bijwerken om het probleem snel op te lossen als u het niet wilt verwijderen en opnieuw wilt installeren.

 • Ga eerst naar de webbrowser van uw systeem.
 • Ga daarna naar de website van de ontwikkelaar en download de nieuwste versie van het programma.

Volg de aanwijzingen op het scherm om de updateprocedure te voltooien. Probeer na het voltooien van deze taken de volgende methode als het probleem zich nog steeds voordoet.

Methode 3: Runtime-bibliotheken opnieuw installeren

Mogelijk ondervindt u de fout als gevolg van een upgrade, zoals het MS Visual C++-pakket, dat mogelijk niet correct of volledig is geïnstalleerd. Vervolgens kunt u het bestaande pakket verwijderen en een nieuwe kopie installeren.

Door naar Programma’s en onderdelen te gaan en het Microsoft Visual C++ Redistributable Package te zoeken en te selecteren, kunt u het pakket verwijderen.

Nadat u Verwijderen bovenaan de lijst hebt geselecteerd, start u uw computer opnieuw op. Haal bovendien het meest recente herdistribueerbare pakket van Microsoft op en installeer het.

Als het probleem na het voltooien van deze taken nog steeds bestaat, controleer dan de status ervan en gebruik vervolgens de volgende aanpak die hieronder wordt beschreven.

Methode 4: Schijfopruiming uitvoeren

Er is mogelijk een opslagprobleem in uw systeem. Opruimen van de opslagruimte. U kunt de cache wissen en uw systeem opnieuw opstarten.

Ga naar de map, klik met de rechtermuisknop op eigenschappen en maak vervolgens Schijfopruiming schoon om de bewerking te voltooien.

Wacht tot uw systeem klaar is met het opschonen van de schijf voordat u controleert of het probleem nog steeds aanwezig is. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap.

Methode 5: Werk uw virusbeschermingsprogramma bij

U moet zich beschermen tegen virusaanvallen op uw machine. Computerscan en virusupdate. Start uw apparaat opnieuw op nadat u klaar bent.

Methode 6: Installeer uw grafische stuurprogramma opnieuw

Als een defect grafisch stuurprogramma de oorzaak van het probleem is, moet u het opnieuw installeren of bijwerken met behulp van de volgende procedures:

 • Het grafische stuurprogramma kan worden gevonden door Apparaatbeheer te openen.
 • Verwijder het stuurprogramma van de videokaart door het met de rechtermuisknop te selecteren. Controleer de Avast-fout na het opnieuw opstarten van de computer.

Probeer na het voltooien van deze taken de volgende methode als het probleem zich nog steeds voordoet.

Methode 7: Systeembestandscontrole uitvoeren

Om het probleem op te lossen, kunt u ook een systeembestandscontrole gebruiken. Voer in dat scenario de volgende actie uit:

 • Klik op de startknop.
 • Typ in het zoekvak “opdracht”.
 • Druk op Enter om door te gaan.
 • Typ in het opdrachtpromptvenster “sfc / scannow”.
 • Druk daarna op de Enter-knop om door te gaan.

Wacht tot uw computer klaar is met het controleren van de systeembestanden. U kunt het probleem oplossen door te proberen dezelfde software opnieuw uit te voeren nadat u klaar bent.

Hopelijk kunt u het probleem zelf oplossen door deze instructies te volgen. Onthoud in dat geval dat u elke stap zorgvuldig moet volgen. Het wordt afgeraden om van een van hen af te springen. Als u nog vragen heeft over dit probleem, kunt u een opmerking plaatsen in de ruimte hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *