Skip to content

Dell lost oplaad probleem op

Gebruikers van Dell-computers hebben de afgelopen dagen enkele problemen ondervonden. Vooral de XPS 17 9700-laptops hadden last van de problemen. De Precision 5750 mobiele werkstations werden bovendien getroffen. Dell hoorde eerst van alle klachten, onderzocht het probleem en nam vervolgens contact op met de klanten.

De zakelijke laptops die door tal van commerciële ondernemingen worden gebruikt, zijn de Precision 5750 mobiele werkstations. Tijdens het gebruik van de apparaten merkten velen vreemd gedrag op. Bovendien deed deze bug zich voor wanneer de werklast te zwaar was.

Wat was het echte probleem met opladen?

Wanneer een laptop een onverwachte gebeurtenis meemaakt, komt vreemd gedrag vrij vaak voor. Veel mensen hebben opgemerkt dat de batterij van de laptop sneller leeg raakt dan normaal. Wanneer de CPU van de laptop volledig wordt gebruikt, gebeurt dit.

Aan de andere kant, toen het apparaat werd aangesloten, was de batterij automatisch leeg. Dit houdt in dat het apparaat ook wordt uitgeschakeld als de elektriciteit op de een of andere manier uitvalt.

Dell’s analyse

Toen een apparaat en een oplader bij Dell werden afgeleverd, hoorden ze van het probleem. De hele apparatuur heeft een grondige diagnose ondergaan. Het werkproces is nog steeds aan de gang omdat de specialisten proberen een snelle oplossing te vinden. De gastheer zei onlangs dat het rectificatieproces bijna voltooid is.

Bovendien verzekerde Dell dat de huidige bestellingen foutloos en onaangetast zijn. Dell neemt contact op met elke klant als er meer informatie nodig is. Klanten kunnen in bepaalde unieke omstandigheden ook contact opnemen met Dell voor meer hulp, of ze kunnen ervoor kiezen om een nieuwe laptopoplader aan te schaffen.

Oplaadproblemen in hardware of firmware?

Het is niet bekend in welk gebied het probleem zich bevond. Bovendien was er geen specifieke reparatie bekend. De firmware voor XPS 15 9500-laptops is bijgewerkt. Dergelijke problemen waren nooit aanwezig met de XPS 25 notebooks.

Er gaan geruchten dat er ook een firmware-update is toegepast op de XPS 17 9700 computers. Bovendien is het USB-stroomvoorzieningscircuit bijgewerkt. Maar het resultaat van de update was rampzalig. De belangrijkste USB PD-controller 2 en USB PD-controller 1 werden ook beïnvloed door de update.

Analyse en standpunten van experts

Deskundigen op dit gebied zijn nogal verbijsterd door de situatie. Ze zijn van mening dat het oplaadprobleem een hardwareprobleem kan zijn. Eigenaren van de XPS 17 9500 hebben gemeld dat ze de opdracht hebben gekregen om het item te vervangen. Er volgden meer aanbevelingen, waaronder de aanbeveling om van moederbord te wisselen en andere.

Een select aantal specialisten beweerden ook met vertrouwen dat het oplaadprobleem slechts een hardwareprobleem was. De firmware heeft er absoluut niets mee te maken. Een paar anderen kiezen ervoor om een nieuwe laptop te kopen in plaats van de oude terug te sturen. Volgens rapporten markeert augustus het begin van het vervangen van moederborden voor degenen die dat willen.

Volgens Dell zullen alleen een klein aantal computers de diensten ontvangen. Daarom vraagt ‘s werelds grootste fabrikant van laptops geselecteerde XPS 17 9500-klanten om hun problemen te melden, zodat het bedrijf snel een oplossing kan vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *