Skip to content

Hoe Google Wifi opnieuw in te stellen

Het is mogelijk dat u uw Google WiFi-router op een bepaald moment opnieuw moet opstarten.

Als je geen toegang hebt tot de router of deze gewoon wilt retourneren, kun je ervoor kiezen om het Google WiFi-wachtwoord opnieuw in te stellen.

Dus, zoals geadviseerd door de fabrikant, volgt hier een stapsgewijze zelfstudie over hoe u de Google WiFi-router op een veilige manier kunt resetten.

Hoe Google WIFI Router te resetten –

Deze eenvoudige en duidelijke instructies laten u zien hoe u Google WiFi kunt resetten. Lees de aanwijzingen en voer het vervolgens zelf uit!

U moet eerst controleren of uw router zowel is ingeschakeld als online is.

Als de router niet is aangesloten en ingeschakeld, kunt u deze niet resetten. Voordat u de router reset, moet u er daarom voor zorgen dat deze is aangesloten op een stopcontact en volledig is ingeschakeld.

De ledstrip in het midden van de Google WiFi-router laat je weten hoe het ervoor staat.

  • Welnu, als er geen licht is, is de router mogelijk niet op de stroombron aangesloten. Vanuit het Google Home-programma kunt u de lichtindicator ook uitschakelen of uitschakelen.
  • En het sporadische witte lampje geeft aan dat de router wordt ingeschakeld. Voordat u de reset start, moet u het een paar seconden laten om volledig op te starten!
  • Het item is ingeschakeld en werkt naar behoren als er een sterk, constant wit licht is!
  • Terwijl het systeem wordt gereset, geeft het een specifiek type geel licht weer.
  • Wat het rode lampje betreft, geeft dit aan dat er een aantal ernstige fouten zijn met de router en dat deze mogelijk moet worden gereset.

Via het Nest-programma kun je ook zien of je router aanstaat. Controleer of het apparaat in de lijst met actieve routers staat door het programma op uw router te starten.

Als het routerapparaat is geconfigureerd, kunt u controleren of het WiFi-netwerk in de netwerklijst verschijnt.

Hoe Google wifi te resetten (2 methoden)

Je hebt twee eenvoudige en duidelijke opties: je kunt de Google WiFi-router resetten. Door op de resetknop op de Google WiFi-router te drukken of door de Google Home-app te gebruiken, kunt u deze resetten.

De eerste methode is de meest eenvoudige en kan handig zijn als het apparaat niet via het netwerk kan worden geopend of in de Home-toepassing kan worden weergegeven.

Beide methoden zullen de configuratie wissen en de router opschonen. Het gebruik van de applicatie garandeert echter dat al uw gegevens worden verwijderd en dat het apparaat wordt verwijderd uit de lijst met apparaten.

Als u de optie voor het opnieuw instellen van de hardware kiest, moet u de wifi-router mogelijk handmatig uit de apparatenlijst verwijderen. Na zes maanden verwijdert Google eveneens de verzamelde gebruiksinformatie van de router.

Methode 1- Gebruik de Hardware Reset-knop

Om de router op deze manier te resetten, moet een fysieke knop worden ingedrukt. De Google WiFi-router heeft onderaan een resetknop, wat meestal de enige knop is.

Zoek de resetknop en houd deze ongeveer 10 seconden ingedrukt nadat u ervoor heeft gezorgd dat de router is ingeschakeld en in stand-by staat.

De indicator van de router wordt geel wanneer de fysieke resetknop wordt ingedrukt en ingedrukt wordt gehouden. Dit geeft aan dat de router uw wens om een fabrieksreset uit te voeren heeft herkend.

Laat de resetknop los nadat het gele lampje stopt met flikkeren en ononderbroken geel wordt. Om te voorkomen dat de router wordt gereset, moet u ervoor zorgen dat u de knop niet langer dan tien seconden ingedrukt houdt.

U moet de router loskoppelen, weer aansluiten en minstens een minuut wachten voordat u het opnieuw probeert als u onbedoeld de toegestane 10 seconden overschrijdt.

Kijk of de router de resetprocedure voltooit. De resetprocedure duurt ongeveer tien minuten om te voltooien.

Wanneer de gadget zich in de fabrieksinstellingen bevindt en klaar is voor installatie, knippert de LED-indicator wit om u dit te laten weten.

Methode 2- Reset de router met behulp van de Home-app

Deze methode wordt geadviseerd omdat het niet alleen de router wist, maar het ook uit de lijst met apparaten verwijdert en alle gegevens uit de Google-cloudopslag verwijdert!

U kunt de applicatie echter alleen gebruiken als de router nog goed werkt en er via het netwerk aan is gekoppeld.

De procedure

Welnu, het gebruik van de Home-applicatie om het Google WiFi-netwerk te resetten is vrij eenvoudig en ongecompliceerd! Om de beste resultaten te bereiken, volgt u gewoon de onderstaande aanwijzingen correct op.

De Google Home-app op je tablet of smartphone moet als allereerste stap worden gestart.

Probeer vervolgens de wifi-router te identificeren die tussen de apparaten wordt vermeld, en als u dat doet, drukt u erop. Selecteer op dit punt de optie “instellingen”.

Veel instellingen zijn beschikbaar zodra u de sectie Instellingen opent. Zoek hier de optie “WiFi-punt fabrieksinstellingen herstellen”, klik erop en navigeer vervolgens naar de optie “fabrieksinstellingen herstellen”. Het programma zal u vragen of u dit zeker weet wanneer u deze stap voltooit. Om het resetproces te starten, selecteert u eenvoudig de optie “Ja”. De routerindicator wordt op dit punt automatisch geel, tenzij het hele resetproces is voltooid, dus houd daar rekening mee!

Voordat u een fabrieksreset uitvoert op uw router, moet u ervoor zorgen dat u een fysieke back-up hebt van alle configuraties. Hier moet u er rekening mee houden dat een fabrieksreset alle gegevens zal wissen en de router naar de oorspronkelijke instellingen zal herstellen. Daarom is het absoluut essentieel dat u een back-up maakt voordat u het fabrieksresetproces start!

Het onderwerp ‘Hoe Google Wifi opnieuw in te stellen? Moet u het vandaag nog proberen?’ is gesloten. Ik stel het op prijs dat u deze handleiding leest. En misschien ben je inmiddels gewend te weten hoe je Google WiFi kunt resetten!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *