Skip to content

Hoe iemand op Gmail blokkeren?

Als je ongewenste e-mails ontvangt van iemand in je Gmail-inbox, wil je diegene misschien blokkeren. Als u iemand in Gmail blokkeert, voorkomt u dat diegene u e-mails kan sturen of uw online status kan zien. Hier is hoe het te doen:

1. Open de e-mail van de afzender die u wilt blokkeren

De eerste stap is het openen van een e-mail van de afzender die u wilt blokkeren. Hiermee krijgt u toegang tot de optie “Blokkeren”.

2. Klik op het pictogram met drie stippen

Klik vervolgens op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek van de e-mail.

3. Selecteer “Blokkeer [naam afzender]”

Er verschijnt een vervolgkeuzemenu. Selecteer “Blokkeer [naam afzender]” uit de opties.

4. Bevestig het blok

Er verschijnt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd te bevestigen dat u de afzender wilt blokkeren. Klik op “Blokkeren” om te bevestigen.

5. Deblokkeer de afzender (optioneel)

Als u later van gedachten verandert en de afzender wilt deblokkeren, kunt u dit doen door naar uw Gmail-instellingen te gaan. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van uw inbox en selecteer “Instellingen”. Ga vervolgens naar het tabblad “Filters en geblokkeerde adressen” en zoek het e-mailadres van de afzender in het gedeelte “Geblokkeerde adressen”. Klik op “Deblokkeren” om de blokkering te verwijderen.

Het is belangrijk op te merken dat wanneer je iemand op Gmail blokkeert, alle e-mails die ze je sturen automatisch in je map met ongewenste e-mail terechtkomen. Als je hun e-mails wilt verwijderen zonder dat ze in de spam terechtkomen, kun je een filter maken om automatisch e-mails van die afzender te verwijderen.

Om een filter te maken, klik je op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van je inbox en selecteer je ‘Instellingen’. Ga vervolgens naar het tabblad “Filters en geblokkeerde adressen” en klik op “Een nieuw filter maken”. Voer het e-mailadres van de afzender in het veld “Van” in en klik op “Filter maken”. Vink het vakje “Verwijderen” aan en klik nogmaals op “Filter maken”.

Kortom, iemand blokkeren op Gmail is een eenvoudig proces dat u kan helpen voorkomen dat u ongewenste e-mails ontvangt. Door deze stappen te volgen, kunt u eenvoudig iemand blokkeren om u e-mails op Gmail te sturen en zelfs filters maken om hun e-mails automatisch te verwijderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *