Skip to content

Outlook kan probleem niet openen

Het Outlook-programma is erg handig. Net als bij andere e-maildiensten dient Outlook als de beheerder van alle persoonlijke gegevens die zijn opgeslagen in uw Microsoft-account. Outlook heeft een agenda, verschillende taakbeheerders, contactmanagers, een notitieblok en de mogelijkheid om naast e-mail ook toegang te krijgen tot internet. Als gevolg hiervan kunnen we zeggen dat het een alles-in-één pakket of een standalone applicatie is waarmee u met Microsoft Exchange Server en Microsoft Sharepoint-server kunt werken om een verscheidenheid aan activiteiten uit te voeren.

‘Hoewel Outlook een bekend en veelgebruikt onderdeel is van de Microsoft Office Suite, wordt het af en toe niet gestart. Wanneer u aan iets cruciaals werkt, is dit nog vervelender. U vindt hier een precieze remedie als u met hetzelfde probleem worstelt en nog geen oplossing hebt kunnen vinden.

Laten we echter eerst de vele oorzaken van dit probleem in uw Outlook-toepassing onderzoeken voordat we verder gaan met de oplossingen.

Redenen waarom Outlook niet wordt geopend?

Wanneer het bericht “Kan Microsoft Outlook niet starten. Wanneer de Outlook-toepassing wordt gestart, verschijnt mogelijk een foutmelding met de tekst “Kan het Outlook-venster niet openen”.

  • Problemen in het navigatiedeelvenster
  • Fout in de invoegtoepassingen
  • Reparatie van het Outlook-profiel

Elk van deze problemen zorgt ervoor dat Outlook niet kan worden geopend. Soms bevat de foutmelding een foutcode die het eenvoudig maakt om erachter te komen wat er is misgegaan. Daarom moet u de onnauwkeurigheid correct identificeren voordat u nauwkeurige oplossingen voor het probleem probeert. Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken om het Outlook not open-probleem op te lossen. Alle systeemvarianten kunnen worden opgelost met behulp van de hier aangeboden oplossingen. Sla geen van de stappen over en volg ze zoals aangegeven.

Methoden om het probleem met Outlook te verhelpen:

Hieronder vindt u veel oplossingen voor dit probleem in uw Microsoft Outlook-programma’s. Dit zijn echt eenvoudig te gebruiken oplossingen. Zorg ervoor dat u elke instructie opvolgt en in praktijk brengt.

Methode 1: Gebruik de opdracht outlook.exe/resetnavpane om het navigatiedeelvenster opnieuw in te stellen

Het navigatievenster bevindt zich vaak aan de linkerkant van de Outlook-programmavensters. Er is een reeks mappen met de namen “E-mail”, “Agenda”, “Contacten”, “Taken” en tenslotte “Notities” in het navigatievenster. U kunt ze aanpassen aan uw voorkeuren. Deze kunnen soms leiden tot grote problemen, zoals het niet openen van Outlook. Hieronder vindt u de maatregelen die u moet nemen om dit probleem op te lossen: –

Door tegelijkertijd op de Windows-toets en de R-knop op het toetsenbord van uw apparaat te drukken, krijgt u toegang tot het dialoogvenster “Uitvoeren” op uw computer.

Plak de onderstaande instructie in het tekstinvoerformulier en druk vervolgens op de Enter-toets.

Outlook.exe/resetnavpane

Hiermee wordt het navigatievenster van de Microsoft Outlook-toepassing volledig opnieuw ingesteld. Probeer Outlook te openen en te starten zodra u de eerste twee stappen hebt voltooid. Probeer de volgende optie als het probleem aanhoudt.

Methode 2: Controleren op verschillende soorten invoegtoepassingen

Probeer deze oplossing om te controleren op alternatieve typen invoegtoepassingen die aanwezig kunnen zijn in de Outlook-toepassing als het probleem zich nog steeds voordoet nadat u de eerste oplossing hebt geprobeerd. Het is mogelijk dat de Outlook-toepassing niet start vanwege verouderde of kapotte invoegtoepassingen. Dit probleem kan worden opgelost in de veilige modus.

De stappen om te controleren op verschillende typen invoegtoepassingen worden hieronder in de juiste volgorde gegeven.

Open het dialoogvenster Uitvoeren door tegelijkertijd op de Windows-toets en de R-knop op het toetsenbord van uw apparaat te drukken.

Druk op de Enter-toets na het invoeren van de opdracht outlook.exe/safe. Soms verschijnt er een dialoogvenster waarin u de standaardinstellingen kunt selecteren en op OK kunt klikken.

Het Outlook-programma wordt nu gestart in de veilige modus zonder enige invoegtoepassing.

Klik op “Bestand” aan de linkerkant van het Outlook-venster zodra het programma in de veilige modus wordt gestart. Selecteer vervolgens het tabblad “Opties”.

Selecteer ‘Add-Ins’ in het linkermenu en klik vervolgens op ‘Go’. “Deactiveer alle invoegtoepassingen” is de volgende optie.

Probeer de Veilige modus te verlaten voordat u de Outlook-toepassing normaal start.

Zodra Outlook met succes in de normale modus is gestart, zoekt u naar problematische invoegtoepassingen en verwijdert u deze. Om dit te bereiken, moet u elke invoegtoepassing uitschakelen voordat u probeert het Outlook-programma te starten.

Nogmaals, u zult weten welke invoegtoepassing de oorzaak van het probleem was wanneer u dit ervaart wanneer u de Outlook-toepassing regelmatig start.

Als gevolg hiervan moet u nu specifiek die invoegtoepassingen uitschakelen die voorkomen dat Outlook wordt geopend.

Als u nog steeds met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, kiest u voor de volgende oplossing.

Methode 3: Herstel de defecte profielen in Outlook

Het “persoonlijke mappenbestand” (.pst-bestand) bevat vaak fouten waardoor Outlook niet kan worden geopend. Bekijk het gebied hieronder voor de antwoorden hierop:

Go to your device’s Control Panel. It can be found in the Windows menu.

  • Ga naar het Configuratiescherm van uw apparaat. Het is te vinden in het Windows-menu.
  • Kies “Mail” op het tabblad Configuratiescherm.
  • Selecteer vervolgens “Mail Setup – Outlook” in de lijst met alternatieven. Profielen weergeven > Toevoegen
  • Door de verschillende aanwijzingen op te volgen, maakt u een nieuw profiel aan en klikt u op “Voltooien”.
  • Wanneer Microsoft Outlook is gestart, selecteert u “Vragen om een profiel dat moet worden gebruikt” en klikt u op OK.
  • Probeer het Outlook-programma te starten.

Dit zijn de belangrijkste en meest efficiënte acties die moeten worden ondernomen om het probleem met het openen van Outlook op te lossen. Daarom kunt u elk afzonderlijk gebruiken om het probleem permanent op te lossen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *