Skip to content

Reset vergeten wachtwoord in Windows 10

Ongeacht of u bent ingelogd met een Microsoft-account of een lokaal account, deze handleiding laat u zien hoe u een vergeten wachtwoord opnieuw instelt in Windows 10. Met uitzondering van twee kleine verschillen, is de procedure voor het opnieuw instellen van het wachtwoord bijna identiek aan die we hebben eerder beschreven voor eerdere OS-versies.

Als je deze informatie nodig hebt omdat het Windows 10-wachtwoord dat je hebt geïnstalleerd om de een of andere reden niet werkt, raad ik aan om het met en zonder Caps Lock in te voeren, met zowel de Russische als de Engelse toetsenbordindeling – het kan handig zijn.

Microsoft online-account Wachtwoord opnieuw instellen

U kunt uw wachtwoord eenvoudig opnieuw instellen via de officiële website als u een Microsoft-account heeft en een computer die u niet kunt openen die online is (of als u verbinding kunt maken met het vergrendelscherm door op het verbindingspictogram te klikken). Gebruik een andere computer of zelfs uw telefoon om deze instructies uit te voeren en tegelijkertijd uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Ga naar https://account.live.com/resetpassword.aspx, selecteer “Ik weet mijn wachtwoord niet meer” en voer vervolgens uw e-mailadres in (of telefoonnummer, als u wilt), gevolgd door de pariteit en vervolgens volg de aanwijzingen op het scherm om weer toegang te krijgen tot uw Microsoft-account.

Gebruikerswachtwoord wijzigen via ingebouwde beheerdersaccount

U hebt een Live-cd nodig met de mogelijkheid om het bestandssysteem van de computer te downloaden en te openen, een herstelprogramma voor schijfstations (flashdrive) of een kopie van Windows 10, 8.1 of Windows 7 om deze techniek te kunnen gebruiken. Ik zal illustreren hoe je de tweede optie kunt gebruiken, waarbij het wachtwoord opnieuw moet worden ingesteld met behulp van de Windows-herstelprogramma’s op een flashstation.

De eerste stap is het downloaden van een van deze schijven. Druk op Shift + F10 om een opdrachtprompt te starten na het downloaden en installeren. Selecteer de taal van het scherm. Als dit niet wordt weergegeven, kunt u het scherm installeren door “Systeemherstel” te selecteren in de linkerbenedenhoek van het scherm nadat u uw taal hebt gekozen en vervolgens Problemen oplossen — Geavanceerde opties — Opdrachtprompt te kiezen.

Typ bij de opdrachtprompt de opdracht voor de procedure:

schijfpart

lijst volume

Op de harde schijf is een lijst met partities zichtbaar. Houd rekening met de letter van de partitie die Windows 10 bevat en de grootte ervan (mogelijk niet C op dit moment, wanneer u de opdrachtregel van het installatieprogramma uitvoert). Druk op Enter na het invoeren van het commando “Exit”. In mijn geval heeft de schijf het label C, dus ik zal die letter gebruiken in de commando’s die hieronder moeten worden ingetypt:

verplaats c: \ windows \ system32 \ utilman.exe c: \ windows \ system32 \ utilman2.exe

kopieer c: \ windows \ system32 \ cmd.exe c: \ windows \ system32 \ utilman.exe

Gebruik de opdracht wpeutil reboot om de computer opnieuw op te starten als alles soepel verloopt (u kunt op een andere manier opnieuw opstarten). Nadat het is geladen, klikt u op het pictogram “Toegankelijkheid” in de rechterbenedenhoek van het wachtwoordinvoervenster. Voer net user gebruikersnaam nieuw wachtwoord in bij de opdrachtprompt.

Gebruik aanhalingstekens als de gebruikersnaam uit meerdere woorden bestaat. Gebruik de opdracht net users om een lijst met Windows 10-gebruikers te bekijken als u niet zeker bent van uw gebruikersnaam. Nadat u het wachtwoord van de gebruikersnaam heeft gewijzigd, kunt u direct een nieuw wachtwoord in uw account invoeren.

Een andere optie om het Windows 10-wachtwoord opnieuw in te stellen

Uw pc moet Windows 10 Professional of Enterprise gebruiken om deze strategie te kunnen gebruiken. Typ net user administrator / active: yes in de opdrachtregel. U hebt de keuze uit gebruikers onmiddellijk nadat de opdracht met succes is uitgevoerd of nadat uw computer opnieuw is opgestart. Kies Beheerdersaccount activeren en log erop in zonder wachtwoord.

Enter (de eerste login duurt even), klik dan met de rechtermuisknop op “Start” en kies “Computerbeheer”. En daarin — Gebruikers die lokaal zijn. Om een nieuw wachtwoord in te stellen, klikt u met de rechtermuisknop op de gebruikersnaam en het wachtwoord die u wilt gebruiken en kiest u ‘Wachtwoord instellen’. Lees de waarschuwing voordat u op “Doorgaan” drukt.

Wijzig vervolgens het wachtwoord van het account. Het is belangrijk op te merken dat deze manier voor Windows 10 volledig functioneert zonder de eerste methode te gebruiken of alleen voor lokale gebruikersaccounts. Ten slotte raad ik aan om alles terug te brengen naar het oorspronkelijke uiterlijk als u het wachtwoord opnieuw instelt met behulp van de tweede benadering.

Wijzig vervolgens het wachtwoord van het account. Het is belangrijk op te merken dat deze manier voor Windows 10 volledig functioneert zonder de eerste methode te gebruiken of alleen voor lokale gebruikersaccounts. Ten slotte raad ik aan om alles terug te brengen naar het oorspronkelijke uiterlijk als u het wachtwoord opnieuw instelt met behulp van de tweede benadering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *