Skip to content

Tikkie

Tikkie is een initiatief van ABN AMRO waarmee mensen gemakkelijk geld terug kunnen vragen bij familie en vrienden. Laten we meer te weten komen over Tikkie.

Wat is Tikkie?

Tikkie is een van de snelst groeiende gratis applicaties waarmee je betalingen kunt aanvragen bij familie, vrienden of een andere bekende. Door Tikkie te gebruiken kun je geld uit je vriendenkring regelen voor een klein evenement of wat cadeaus van je familieleden.

Tikkie is een betaalservice die onderdeel is van ABN AMRO. Om gebruik te maken van de Tikkie-diensten maakt het echter niet uit of je geen klant bent van de app, je kunt deze gratis gebruiken. U hoeft alleen een smartphone en een betaalrekening bij een van de Nederlandse banken te hebben. Wanneer je geld aanvraagt via Tikkie, ontvangt de gezochte persoon een link via e-mail, WhatsApp of iDEAL. Het is niet nodig dat de ontvanger van het betaalverzoek een Tikkie-applicatie heeft.

Gemakkelijke Betaalverzoeken via Tikkie

Voor iemand die bekend is met mobiel bankieren, is online betalen een gemakkelijke taak voor hen. Maar als het gaat om het bijhouden van hoeveel je hebt ontvangen, komt Tikkie goed van pas. ABN AMRO biedt via Tikkie een apart platform voor het doen van betaalverzoeken.

Hoe werkt Tikkie? Stuur tikkie

1,198 / 5,000

Translation results

star_border

Eerst moet je de app op je smartphone downloaden. Download de app. Dan moet u uw telefoonnummer, bankrekeningnummer en naam opgeven.

Je kunt een Tikkie aanmaken door de ‘+’ te selecteren.

Zodra je dat hebt gedaan, moet je het aantal mensen selecteren dat je een Tikkie wilt sturen. Wanneer u ze terugkrijgt, weet u of u alles terugkrijgt of niet. Hier kunt u ook de optie ‘iedereen’ kiezen.

Daarna kunt u ook het bedrag selecteren dat u van elke persoon terugkrijgt, of u kunt de gezochte persoon laten beslissen hoeveel hij wil betalen.

Vervolgens moet u uitleggen waarom u om geld vraagt. Kies uw opties.

Selecteer verder de methode waarmee je de Tikkie wilt verzenden. De ontvanger van de gevraagde betalingen ontvangt deze link echter meestal via WhatsApp, maar kan ook per e-mail, iDEAL, etc. worden verzonden.

Zodra je een Tikkie betaald krijgt, ontvang je direct een pushmelding. Zo kunt u de naam zien van de persoon die u heeft betaald.

Je kunt een Tikkie alleen aanvragen onder de €750. Voor een dag mag deze limiet in totaal niet hoger zijn dan € 2500.

Denk eraan om een ​​Tikkie binnen twee weken in te trekken, anders wordt de link ongeldig en kan deze niet worden gebruikt.

Hoe ontvang je een Tikkie en betaal je

  • Om een Tikkie te ontvangen is het niet nodig om een Tikkie aanvraag te hebben.
  • De ontvanger moet een rekeningnummer hebben bij een Nederlandse bank en een Nederlands telefoonnummer.
  • Je ontvangt een link voor de gevraagde betalingen via WhatsApp, e-mail of op een andere manier.
  • De Tikkie-betalingen doe je via je bank met iDEAL.
  • Let op: Zorg er altijd voor dat je een Tikkie pas betaalt als de gevraagde betaallink begint met https://tikkie.me/pay/
  • Zodra u een betaling heeft gedaan, wordt deze overgemaakt naar een ABN AMRO rekening en binnen 5 seconden afgeschreven van de afzender. Als de bank niet is aangesloten bij ABN AMRO, kan dit maximaal één werkdag duren.

Is Tikkie veilig?

Tikkie is volkomen veilig voor gebruikers. ABN AMRO controleert de door u verstrekte gegevens nooit. Zorg ervoor dat u het juiste IBAN opgeeft.

Tikkie is een populaire applicatie die ook veel oplichters aantrekt. Er is gemeld dat oplichters verkopers een link sturen die gebruikers naar een nepsite leidt. Daarom vragen wij u extra aandacht te besteden aan het doen van online betalingen via link. Zorg er altijd voor dat de Tikkie-betaallink er altijd uitziet als “https://tikkie.me/pay/ …”

Wat als een Tikkie niet wordt gecrediteerd?

Als uw betaling om de een of andere reden niet is bijgeschreven op uw bank, ontvangt u een melding van ABN AMRO dat uw bank de betaling heeft ontvangen. U moet uw bank hierover informeren.

Als ABN AMRO het bericht dat uw bank de betaling heeft ontvangen niet kan aantonen, dan betaalt ABN AMRO u terug.

Tikkie Klantenhelpdesk

Tikkie is echter een van de veiligste platforms voor het aanvragen van betalingen, maar soms kunnen mensen vallen voor phishing-aanvallen of betalingsproblemen hebben. In dergelijke gevallen kunnen mensen Tikkie Nederland bellen en hulp zoeken bij experts. We hebben een team van professionals die klaar staan om u te helpen met elk probleem.