Skip to content

Wat is transferprinten?

Vandaag bespreken we transferdruk, een methode waarmee een afbeelding, zoals een logo of schrift dat op een foto kan lijken, kan worden verplaatst op een textieldrager, zoals kledingstukken en enveloppen. Dit is het doel van dit soort operaties.

Wat is transferdruk?

Transferprinten is een proces waarbij alleen een afbeelding naar een drager wordt overgebracht; in dit geval hebben we het echter niet over een proces dat het gebruik van een traditionele printer vereist om inkt over te brengen op mesh of andere producten gemaakt van stof of andere materialen.

Dit laat zien hoe het proces wordt uitgevoerd door het gebruik van vele technische hulpmiddelen, elk met een zeer specifiek doel, of beter gezegd om ervoor te zorgen dat de overdracht correct en vooral volledig gebeurt.

Hoe het transferprinten plaatsvindt

Dit soort afdrukken gebeurt met een transfer, een tussenliggende drager die moet worden overgedragen en waarin de afbeelding wordt ingevoegd.

Vervolgens wordt er een roodgloeiende plaat op de transfer geplaatst, die vervolgens op de stof of een ander object wordt geplaatst waarop de afbeelding moet worden overgebracht. Nieuwe industriële processen maken het nu mogelijk om de drager waarop het printen en overbrengen moet worden uitgevoerd direct op de hete plaat te plaatsen, die, eenmaal gesloten, het mogelijk maakt om het beeld te verplaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *