Skip to content

Hoe Windows Foutcode 80072efe te repareren?

Windows-foutcode 80072efe is een veelvoorkomende fout die kan optreden op Windows-besturingssystemen, waaronder Windows 10, Windows 8 en Windows 7. Deze foutcode wordt meestal geassocieerd met Windows Update en kan voorkomen dat uw computer belangrijke updates downloadt en installeert. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen die u kunt proberen om deze foutcode op te lossen.

Oplossing 1: start uw computer opnieuw op

Soms kan een eenvoudige herstart de foutcode 80072efe oplossen. Start uw computer opnieuw op en probeer Windows Update opnieuw uit te voeren om te zien of de fout is opgelost.

Oplossing 2: controleer uw internetverbinding

Als uw internetverbinding onstabiel of traag is, kan Windows Update mislukken en foutcode 80072efe weergeven. Zorg ervoor dat uw internetverbinding stabiel en sterk genoeg is om het downloaden en installeren van updates te ondersteunen. U kunt proberen uw modem of router opnieuw in te stellen, of contact opnemen met uw internetprovider als u problemen met de internetverbinding ondervindt.

Oplossing 3: schakel uw antivirussoftware uit

Soms kan antivirussoftware Windows Update verstoren en foutcode 80072efe veroorzaken. Schakel uw antivirussoftware tijdelijk uit en probeer Windows Update opnieuw uit te voeren om te zien of de fout is opgelost. Als het probleem hiermee is opgelost, overweeg dan om uw antivirussoftware te wijzigen of contact op te nemen met de softwareleverancier voor verdere hulp.

Oplossing 4: wis uw Windows Update-cache

Het wissen van uw Windows Update-cache kan soms foutcode 80072efe oplossen. Volg hiervoor deze stappen:

 • Druk op de Windows-toets + R om het opdrachtvenster Uitvoeren te openen.
 • Typ “services.msc” en klik op OK.
 • Scroll naar beneden en zoek de service “Windows Update”.
 • Klik met de rechtermuisknop op de service en selecteer “Stop”.
 • Open Verkenner en navigeer naar C:\Windows\SoftwareDistribution.
 • Selecteer alle bestanden in de map en verwijder ze.
 • Keer terug naar het Services-venster en klik opnieuw met de rechtermuisknop op de Windows Update-service, dit keer door “Start” te selecteren.
 • Start uw computer opnieuw op en probeer Windows Update opnieuw uit te voeren om te zien of de fout is opgelost.

Oplossing 5: gebruik de probleemoplosser voor Windows Update

Windows heeft een ingebouwde probleemoplosser die kan helpen bij het identificeren en oplossen van fouten met Windows Update, inclusief foutcode 80072efe. Volg deze stappen om de probleemoplosser te gebruiken:

 • Ga naar de zoekbalk van Windows en typ “probleemoplossing”.
 • Selecteer “Problemen met instellingen oplossen” en selecteer vervolgens “Windows Update”.
 • Klik op “De probleemoplosser uitvoeren” en volg de aanwijzingen om eventuele problemen met Windows Update te identificeren en op te lossen.

Concluderend kan Windows Error Code 80072efe frustrerend zijn, maar er zijn verschillende oplossingen die u kunt proberen om het probleem op te lossen. Als geen van deze oplossingen werkt, overweeg dan om verdere hulp van een professional te zoeken of contact op te nemen met Microsoft-ondersteuning voor verdere hulp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *