Skip to content

Foutcode 0xc00007b de toepassing kon niet correct starten

Bent u ooit een melding tegengekomen met de tekst: “De toepassing kon Foutcode 0xc00007b niet correct starten”? Deze bug treft vooral Windows-gebruikers die een programma aan het verkennen zijn. Als het DLL-bestand echter ontbreekt of beschadigd is, kan een soortgelijk scenario optreden wanneer u probeert toegang te krijgen tot een DLL-bestand voor bepaalde software.

Gebruikers zullen uiteraard een probleem hebben als ze op illegale sites vertrouwen om bestanden of programma’s te downloaden. Het actieve antivirusprogramma van uw systeem kan automatisch voorkomen dat het item wordt geïnstalleerd of het bestand op een later tijdstip vernietigen. Het uitvoeren van een 32-bits toepassing zonder 32-bits DLL kan echter tot het probleem leiden. Wil je de 0xc00007b foutcode zelf afhandelen? Gebruik de volgende technieken om het probleem met succes op te lossen.

Los de fout ‘De toepassing kon niet correct starten 0xc00007b’ op

Bent u ooit een melding tegengekomen met de tekst: “De toepassing kon niet correct starten. 0xc00007b”? Deze bug treft vooral Windows-gebruikers die een programma aan het verkennen zijn. Als het DLL-bestand echter ontbreekt of beschadigd is, kan een soortgelijk scenario optreden wanneer u probeert toegang te krijgen tot een DLL-bestand voor bepaalde software.

In essence, this problem mostly affects Windows 10 and 8.1 users. The problem could potentially be brought on by a straightforward Windows upgrade or by installing the incorrect architecture.

The.NET framework, Microsoft Visual C++, or DirectX are thought to be responsible for the error message “the application was unable to start successfully 0xc00007b.” Let’s look at how the following hacks can assist you effectively fix the problem.

Start uw systeem opnieuw op

Een herstart kan het probleem oplossen als dit de eerste keer is dat u het ooit met het computerscherm bent tegengekomen. Om de problemen op te lossen die worden veroorzaakt door “de toepassing kon niet correct starten 0xc00007b”, start u uw laptop of desktop opnieuw op. Een herstart zou de problemen oplossen als het maar een klein probleem is. Om te zien of het probleem nog steeds bestaat, start u de toepassing opnieuw.

Start de applicatie met beheerdersvoorkeuren

Weet je zeker dat je bent ingelogd als beheerder? Waarom zou u daarna niet proberen het programma te verkennen? Als dit niet het geval is, kan er een fout optreden en kan uw systeem u beperken in het gebruik van de toepassing. Voer de software uit met beheerdersrechten om deze helemaal opnieuw te starten. Klik met de rechtermuisknop op het programma dat u wilt selecteren. Selecteer op dit punt “Als administrator uitvoeren” in de pop-upoptie. Controleer of het programma zonder de fout wordt geopend.

Verwijder de installatie en installeer de applicatie opnieuw

Het opnieuw installeren van de getroffen applicatie zou de volgende stap moeten zijn als het probleem nog steeds zichtbaar is op uw computerscherm. Als u de toepassing met succes opnieuw installeert, wordt het probleem “De toepassing kon niet correct starten” opgelost.

Verwijder eerst het programma of de applicatie. Voordat u de applicatie opnieuw installeert, moet u ervoor zorgen dat de softwarebeveiliging is gedeactiveerd. Vergeet niet het antivirusprogramma te activeren nadat de installatie is voltooid.

Update Windows-besturingssysteem

De foutcode 0xc00007b kan worden veroorzaakt door een gebrek aan synchronisatie tussen Windows-besturingssystemen en andere toepassingen. Microsoft brengt updates uit om ervoor te zorgen dat het besturingssysteem en de meest recente versies van de programma’s stabiel zijn. Bovendien verbetert elke Windows-update de veiligheidsmaatregelen.

Controleer uw apparaat op Windows-updates. Download en installeer alle openstaande Windows-updates die u ontdekt. Verken het programma dat de foutcode heeft weergegeven nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart. U moet overgaan op meer geavanceerde oplossingen als het probleem u nog steeds irriteert.

Werk aan Microsoft.NET

Experts beweren dat het Microsoft.NET-framework het probleem “het programma kon 0xc00007b niet correct starten” kan veroorzaken. Als u Windows 10 of 8.1 gebruikt, is het Microsoft.NET-framework al geïnstalleerd en kan het niet worden verwijderd.

Door het framework opnieuw te installeren, kunt u de dreiging elimineren. Hoe het te doen is als volgt:

Om het programma Uitvoeren te starten, drukt u tegelijkertijd op de Windows- en R-toetsen. Typ ‘control’ in het vak Openen en klik vervolgens op OK. Het Configuratiescherm zou dan openen.

Zoek in het Configuratiescherm naar ‘Programma en onderdelen’.

Spoor elke applicatie op die het woord “Microsoft.NET” bevat of ermee begint. Selecteer de optie ‘Verwijderen/wijzigen’ bovenaan nadat je ze allemaal afzonderlijk hebt geselecteerd. Volg de instructies op het scherm om die programma’s te verwijderen.

U moet nu de downloadpagina van Microsoft.NET Framework bezoeken. Installeer het framework na het downloaden.

Eindelijk, kijk of het bericht “de toepassing kon niet correct starten 0xc00007b” van uw computer is verwijderd.

Voer CHKDSK uit om schijffouten te elimineren

Hoewel het een ingewikkelde techniek kan lijken, verzekeren we u dat het eigenlijk vrij eenvoudig uit te voeren is. U kunt de problemen met het interne stuurprogramma op uw computer oplossen met de opdracht CHKDSK. Gebruik de onderstaande richtlijnen:

 • Start Windows zoeken en typ “cmd”. U moet met de rechtermuisknop op het zoekresultaat van de opdrachtprompt klikken.
 • Selecteer de optie ‘Als administrator uitvoeren’. Als u verder wilt gaan, voert u het wachtwoord van de beheerdersaccount in.
 • U moet het commando “chkdsk C:/f /r” invoeren zodra de opdrachtprompt is verschenen.
 • Op de opdrachtprompt verschijnt een promptbericht waarin u Y moet schrijven. Druk op Enter om de computer opnieuw op te starten.

Als het probleem werd veroorzaakt door schijfproblemen, zou u de toepassing nu moeten kunnen starten.

DLL-update

U weet misschien al dat beschadigde DLL-bestanden de fout “de toepassing kon niet correct starten 0xc00007b” veroorzaken. De situatie kan worden opgelost met een DLL-update, hoewel de procedure een uitdaging kan zijn. Het xinput1 3.dll-bestand op de C-schijf zou tijdens de bewerking worden vervangen. Onderzoek het proces.

 • Zoek naar dll xinput1 3.dll van DLLME met behulp van een zoekmachine. Bewaar een kopie.
 • Gebruik een betrouwbaar compressieprogramma om het gedownloade bestand uit te pakken.
 • Kopieer het bestand daarna uit de uitgepakte map. Plak het bestand op de onderstaande locatie: C: Windows SysWOW64. Kies de optie Kopiëren en vervangen als er een prompt wordt weergegeven.

Dat zou het probleem oplossen

Wijzig de LoadAppinit_dlls-waarde

Niet-ondertekende DLL-waarden kunnen nog steeds resulteren in de foutcode “de toepassing kon niet correct starten 0xc00007b”, zelfs na een succesvolle DLL-update. U kunt het probleem oplossen door de waarde in het register te wijzigen. Het toepassen van de procedure vereist eerlijkheid omdat een fout in het register desastreuze gevolgen kan hebben voor het functioneren van de machine.

 • Door gelijktijdig op de Windows- en R-toets te drukken, kunt u het programma Uitvoeren starten.
 • Typ ‘regedit.exe’ in het vak Openen en klik vervolgens op OK, De te volgen weg is:
 • HKEY LOCAL MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Windows.
 • Dubbelklik op ‘LoadAppInit Dll’ om het te openen voor inspectie. Wijzig de waarde met 0. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.

Start nu de pc opnieuw op en probeer de toepassing te openen.

Installeer Windows VC Runtimes opnieuw

Weet u zeker dat de VC Runtimes correct zijn geïnstalleerd op uw Windows-apparaat? Een soortgelijk probleem kan het gevolg zijn van problemen met VC Runtimes. Volg de onderstaande stappen om VC Runtimes opnieuw op uw computer te installeren.

Ongeïnstalleerd

 • Door de Windows- en R-toetsen tegelijkertijd ingedrukt te houden, wordt het programma Uitvoeren gestart.
 • Klik op OK na het invoeren van “Appwiz.cpl”.
 • Vind elk item op de VC++ Red List. Zorg ervoor dat u ze allemaal tegelijk verwijdert.

Onderdelen van Windows opschonen

U moet de WinSxS Component-winkel opschonen na een succesvolle verwijdering. Gebruik de volgende acties:

 • Druk samen op de Windows- en X-toetsen.
 • Kies PowerShell (Admin) of Command Prompt (Admin) in het menu.
 • Druk op Enter na het invoeren van de opdracht Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup.

U moet wachten tot de procedure is voltooid en de computer opnieuw is opgestart.

Uw dagelijkse taken kunnen worden belemmerd door de Windows-fout ‘de toepassing kon niet succesvol starten 0xc00007b’. U kunt overschakelen naar een nieuw besturingssysteem, zoals Google ChromeOS, als geen van de bovengenoemde oplossingen het probleem heeft opgelost. We hopen dat de lastige applicatie nu goed werkt op uw computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *