Skip to content

Hoe Windows-foutcode 0x80070570 te repareren?

Dit artikel bevat details over foutcode 0x80070570, met alle details, betekenis, oorzaken en gemakkelijkste manieren om de fout te herstellen. Dit gebeurt meestal wanneer we ons huidige systeem proberen bij te werken of het nieuwe proberen te installeren.

Maar is de installatie altijd zo eenvoudig? Nee, dat is het niet. Windows 7 is een gebruiksvriendelijke versie van Windows OS van Microsoft. Dat is de reden waarom mensen geneigd zijn om het bij te werken of vers te installeren. Maar al het goede komt met een prijs. Dit komt met een aantal fouten in het installatie- of updateproces, de meest voorkomende is 0x80070570.

We weten dat het geen goede gewoonte is om de fouten te negeren. We moeten proberen ze zo snel mogelijk op te lossen, aangezien ze de prestaties van het systeem beïnvloeden en leiden tot bevriezing, vergrendeling of beschadiging van het systeem. Dit artikel helpt u alle twijfels weg te nemen die u hebt met betrekking tot de 0x80070570-fout – de redenen voor het optreden ervan en enkele methoden om deze fout te verhelpen.

Wanneer treedt de fout 0x80070570 op?

Deze fout treedt meestal op wanneer u een Microsoft-update probeert te installeren of Windows opnieuw probeert te installeren. De 0x80070570-fout treedt op tijdens het installatieproces en stopt dus het installatieproces. Wanneer deze fout optreedt, verschijnt er een bericht waarin staat dat sommige bestanden niet kunnen worden geïnstalleerd en dat uw pc het systeem niet kan installeren of bijwerken. Bovendien doet deze fout zich meestal voor in drie verschillende situaties. Hier hebben we het onderverdeeld in de typen waar de 0x80070570 voorkomt:

Type 1 – Het eerste type geeft het volgende bericht weer tijdens de installatie van Windows 7: “Windows kan vereiste bestanden niet installeren. Het bestand is mogelijk beschadigd of ontbreekt. Zorg ervoor dat alle bestanden die nodig zijn voor de installatie beschikbaar zijn en start de installatie opnieuw. Foutcode: 0x80070570.”

Type 2 – Een tijdje geleden heeft Microsoft een nieuwe update voor Windows 10 geleverd, maar een aantal gebruikers konden de update niet voltooien en kregen de foutmelding “Sommige vernieuwingsrecords ontbreken of hebben problemen”. In dit artikel proberen we de fout op te lossen die optreedt wanneer u deze opnieuw probeert bij te werken.

Type 3 – Dit type fout kan optreden vanwege een hardware- of softwarefout tijdens het overbrengen van bestanden van het ene type opslag naar het andere. Als dit de reden is, zou de fout fout 0x80070570 willen hebben: het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar.

Zoals te zien is, toont deze foutmelding de gedetailleerde beschrijving van de fout en toont ook de numerieke code, maar het is niet eenvoudig om te zoeken naar dit daadwerkelijke geval dat de fout is opgetreden.

Waarom treedt de fout 0x80070570 op?

Er zijn verschillende redenen voor het optreden van deze fout. De volgende lijst bevat de meest voorkomende:

 • De computer is mogelijk niet in staat de vereiste bestanden of instellingen voor de installatie-cd’s te verwerken. Of de installatieschijf is beschadigd of beschadigd.
 • De toepassing vindt mogelijk niet de bestanden die we nodig hebben voor het installatieproces. Dit kan komen door de fouten in registerinstellingen, of de essentiële registerbestanden zijn mogelijk beschadigd of ontbreken zelfs.
 • De verwijderde bestanden blijven op de computer in de Prullenbak. Maar het systeem kan ze mogelijk niet vinden. Of de gebruiker probeert de bestanden in specifieke mappen te verwijderen die het systeem niet toestaat.
 • De ingebouwde SATA-stuurprogramma’s (Serial Advanced Technology Attachment) kunnen tijdens het installatieproces door het systeem onjuist worden herkend.
 • De computer kan worden aangetast door een virus of malware, en dat kan elke actie van/naar de pc verhinderen. Een virus komt het systeem meestal binnen tijdens het downloaden van iets via internet, het browsen op een webpagina, het controleren van e-mails, enz. Als het virus of iets dergelijks eenmaal in het systeem zit, kan het informatie stelen, bestanden verwijderen en zelfs gegevens manipuleren.

Hoe Windows-foutcode 0x80070570 te repareren?

Nu we hebben geleerd over de meest voorkomende redenen voor het optreden van de 0x80070570-fout, moeten we nu proberen deze fout op te lossen, zodat we kunnen doorgaan met de taak die vanwege deze fout is opgeschort. De volgende methode helpt u om de fout op te lossen. Dus blijf lezen en los het probleem op.

Het eerste type foutcode 0x80070570 is het installatieprobleem van Windows 7. U kunt dit soort fouten op 4 verschillende manieren oplossen, zoals hieronder beschreven:

Methode #1 Voorkomen is beter dan genezen

Een beschadigd ISO-bestand op een perfecte cd of USB-drive of een defecte cd of beschadigde USB-drive kan de fout 0x80070570 veroorzaken. Dergelijke aandrijvingen moeten dus worden vermeden. Als u Windows wilt installeren met een USB-station, probeer dan een nieuw station met het nieuwste ISO-bestand te gebruiken. Dit verkleint de kans dat de fout optreedt. Als u liever een cd gebruikt, gebruik er dan een die is gebrand met een kopie van Windows- en Microsoft-producten met een legale licentiesleutel.

Als u de cd zelf brandt, raden we u aan de cd langzaam te branden omdat; de schrijfsnelheid is recht evenredig met de kans op fouten. Ook moet de cd die u gebruikt van uitstekende kwaliteit zijn en niet te oud. Een oude cd zal eerder beschadigd raken en een beschadigde cd zal zeer waarschijnlijk fouten veroorzaken.

Door met deze punten rekening te houden, proberen we veel fouten zoveel mogelijk te voorkomen.

Methode #2 Probeer de Windows-installatie opnieuw

Als de fout zich voordoet zelfs na gebruik van de prima USB-drive of cd, kunt u proberen Windows opnieuw te installeren. Hier wordt het opnieuw aanbevolen om het nieuwste ISO-bestand te gebruiken en voordat Windows opnieuw wordt geïnstalleerd, moet het BIOS worden bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Ook alle andere hardware die op de computer is aangesloten, zoals een printer, extern cd-station, microfoon, luidsprekers, etc. moet eerst worden losgekoppeld. Dit helpt u eventuele hardware-onderbrekingen te voorkomen en daarmee de kans op fouten te verkleinen.

Klik op de knop Nu installeren in de installatiewizard en het installatieproces begint. Als de fout nog steeds wordt ontvangen, annuleert u het installatieproces door op de knop Annuleren te klikken en vervolgens nogmaals op de knop Nu installeren. Als dit zou worden gedaan, zou Windows opnieuw worden geïnstalleerd zonder dat het systeem opnieuw wordt opgestart.

Methode #3 Chkdsk uitvoeren in Windows RE

Bij deze methode moet u de computer opnieuw opstarten en opstarten met de installatieschijf. Volg de onderstaande stappen.

 • Plaats de installatie-cd in het optische station van de computer en start de computer opnieuw op.
 • Als u wordt gevraagd om op een toets te drukken om de Windows-installatie uit te voeren, drukt u erop.
 • Stel de taal goed in. Selecteer vervolgens de optie Mijn computer repareren.
 • Selecteer de installatie die gerepareerd moet worden en klik vervolgens op de knop Volgende.
 • Hierna zou het menu de optie Systeemherstel tonen.
  Klik er twee keer op om een opdrachtprompt te openen.
 • Typ “chkdsk/f/r” in de opdrachtprompt en druk op Enter. Wacht tot de controles en reparaties zijn voltooid.
 • Selecteer Y om de computer opnieuw op te starten en je bent klaar.

Methode #4 De BIOS-instellingen wijzigen

Dit zou een van de zeldzaamste redenen zijn voor het optreden van de fout, d.w.z. een onjuiste instelling van het BIOS. Welnu, zelfs als dit in uw geval zo is, hoeft u zich geen zorgen te maken, aangezien het moeiteloos is om de BIOS-instellingen te wijzigen. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

1. Start uw computer op in het BIOS. Terwijl de computer opstart, is promptinformatie zichtbaar op het scherm. Het vertelt dat u het BIOS kunt openen door een bepaalde toets op het toetsenbord in te voeren, meestal F2. Maar dan verschilt de sleutel ook met het verschil in de computer.

2. Lees die informatie op de juiste manier en druk op de toets die u wordt gevraagd in te drukken.

3. Ga vervolgens naar de Drives-optie en selecteer de SATA-optie en dan moet u enkele wijzigingen aanbrengen. Het kan worden geschreven als “RAID Autodetect-AHCI”, verander het in “RAID Auto detect-ATA”. Sla de wijzigingen op.

4. Sluit het BIOS af en probeer Windows opnieuw te installeren.

Methode #5 Het register opschonen

Alle instellingen, opties, vermeldingen voor software en hardware zijn aanwezig in het register. Het register ziet erop toe dat het systeem correct werkt. Dus als de bestanden corrupt / beschadigd raken, zal het register niet correct werken. En dus kunnen er veel fouten optreden, waaronder de 0x80070570-fout.

Nu willen we deze fout oplossen, en daarom moeten we het systeemregister opschonen. De meeste technici zouden deze oplossing voorstellen. U kunt het systeemregister zowel handmatig opschonen als met hulpprogramma’s van derden.

Hoewel het handmatige proces erg ingewikkeld is en veel professionele handelingen met zich meebrengt, kunt u het proberen. Voordat u dit doet, hoeft u er alleen maar voor te zorgen dat u een back-up hebt van alle bestanden op uw systeem, zodat u, als er iets misgaat, nog steeds over uw gegevens kunt beschikken.

Windows Update KB3116908 kan fout 0x80070570 niet installeren

Deze fout kan optreden als gevolg van de cumulatieve update voor Windows 10 die onlangs is uitgebracht, maar de meeste gebruikers konden deze niet voltooien. Als de fout opnieuw optreedt wanneer u de update probeert te installeren, doet u het volgende:

1. Ga naar C Drive in Deze computer en ga naar de volgende locatie:
“C:\Windows\SoftwareDistribution\Download”

2. Zoek uit de vele aanwezige mappen naar de map met de naam a39ba752a8aa7203217c75802d7fddd.

3. Verwijder die map. Deze map kan alleen worden verwijderd als u bent ingelogd als beheerder.

4. Start uw computer opnieuw op en probeer de update opnieuw te installeren.

Tot nu toe waren alle methoden die we hebben gezien bedoeld voor het oplossen van de 0x80070570-fout die werd veroorzaakt tijdens het installeren van Windows of het bijwerken ervan. Maar dan is het niet de enige plaats waar deze fout kan optreden. Zoals vermeld in de redenen voor deze fout, kan dit ook gebeuren tijdens het overzetten van bestanden of het verwijderen van bestanden. De volgende methoden beschrijven hoe u de fout kunt oplossen als deze om deze reden is gegenereerd.

Fout 0x80070570: het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar

En tot slot, het laatste type fout doet zich voor wanneer u bestanden overzet die beschadigd en onleesbaar zijn tussen het overdrachtsproces. U kunt het ook repareren met behulp van het volgende:

Methode #1 Scannen op virussen

De bestandsoverdracht of verwijdering kan tot fouten leiden als een virus of malware de systeeminstellingen heeft gewijzigd. Het virus kan informatie en gegevens met betrekking tot bestanden stelen of wijzigen. Dus om de fout op te lossen, moet u het systeem op virussen scannen en verwijderen als u er een vindt.

Voor het scannen is het noodzakelijk dat de firewall is ingeschakeld. Installeer ook een goede antivirussoftware op uw computer en deze moet actief zijn. Het scannen en verwijderen van het virus zou de fout moeten oplossen als de virussen de reden voor de fout waren.

Methode #2 Controleren op geïnstalleerde stuurprogramma’s en stuurprogramma’s bijwerken

De stuurprogramma’s spelen een cruciale rol in de bewerkingen die in het systeem worden uitgevoerd. Het systeem moet dus de vereiste stuurprogramma’s hebben geïnstalleerd en ze moeten ook up-to-date zijn. Dan zou alleen de informatieoverdracht goed werken.

 • Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer en klik vervolgens op de optie Eigenschappen.
 • Klik op het tabblad Apparaatbeheer aan de linkerkant van het geopende venster
 • Klik op de weergegeven apparaten en controleer of de stuurprogramma’s correct werken of niet.
 • Als er een probleem is, klikt u op de optie Stuurprogramma bijwerken op het tabblad Stuurprogramma.

Methode #3 De harde schijf defragmenteren

De gegevens op de harde schijf worden niet goed georganiseerd en in wanorde geplaatst. Het defragmenteren van de harde schijf betekent dus gemakkelijke toegang tot alle onderdelen van de schijf.

 • Ga vanaf het begin naar het Configuratiescherm en klik vervolgens op de optie Systeem en beveiliging.
 • Klik daarin op de optie Uw harde schijf defragmenteren.
 • Dit zou een Defragmenter-venster openen. Klik op de knop Schijf analyseren om te controleren of defragmentatie nodig is.
 • Als de noodzaak verschijnt, klikt u op de knop Schijf defragmenteren. Klik op het vakje als het proces voorbij is.

Methode #4 De verloren gegevens herstellen

Dit is het laatste redmiddel om de fout op te lossen als geen van de bovenstaande methoden heeft geholpen. De reden zou zijn dat sommige partities van de schijf ontoegankelijk worden en de vereiste gegevens in die partities zouden liggen. We moeten dus gegevens van die partities herstellen. Eassos Recovery Free is gratis software die u helpt de ontoegankelijke bestanden te scannen en ze zo terug te zetten.

 • Start de software zodat we deze kunnen gebruiken voor herstel.
 • Selecteer de gewenste herstelmodus door op de overeenkomstige knop te klikken.
 • Selecteer daarna de partitie die zogenaamd uw benodigde bestand heeft. Klik vervolgens op de knop Volgende. Dit kan even duren, maar je moet geduld hebben omdat het afhangt van de grootte van de partitie.
 • Dit zou alle bestanden op die partitie tonen die ontoegankelijk zijn.
 • Herstel de vereiste bestanden door op de knop Herstellen te klikken.

laatste woorden

Dit waren dus enkele methoden om de 0x80070570-fout op te lossen. We hebben geprobeerd de fout op te lossen voor beide soorten redenen voor het genereren ervan. Ik hoop dat je de methoden gemakkelijk hebt gevonden om elke vorm van 0x80070570-fout op te lossen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *