Skip to content

Outlook-Foutcode 0x800ccc0f

Na de installatie van Microsoft Windows biedt Microsoft Office Outlook Express, een e-mailclient die op een computer kan worden gebruikt. Hiermee kunnen gebruikers e-mails downloaden die ze ontvangen via webgebaseerde e-mailclients zoals Gmail, Yahoo Mail, MSN Mail, enz. Het beheert informatie zoals adresboekcontacten, kalenderdatums en taken, net als andere e-mailclients. Gebruikers kunnen de e-mails die ze opstellen uploaden naar hun browsergebaseerde e-mailprovider.

De Microsoft Windows Firewall verbiedt doorgaans Microsoft Outlook, wat resulteert in de foutcode 0x800ccc0f in Outlook. Wanneer deze foutcode samen met een op SMTP gebaseerde e-mail wordt verzonden, kan deze ook op het scherm verschijnen. Het scherm toont het bericht “Verbinding met de server is onderbroken” of “Uw server heeft de verbinding onverwachts verbroken”. U kunt in de volgende paragrafen van dit artikel meer te weten komen over de oplossingen voor deze fout.

Andere oorzaken van deze fout zijn een trage internetverbinding, problemen met de verbindingen van de Exchange-server, verkeerde instellingen voor een beschadigd Outlook-profiel, een beschadigd OST-bestand of een technisch probleem met de instellingen van de server.

Controleer op verbindingsproblemen

U moet de verbinding van uw systeem met de Exchange-server verifiëren om dit probleem op te lossen. Controleer hiervoor je internetverbinding en de verbinding van de gateway met de exchange server. Zorg ervoor dat de instellingen en instellingen correct zijn.

Anti-virus en Windows-firewall uitschakelen

De kans is groot dat uw antivirussoftware een probleem veroorzaakt en de foutcode 0x800ccc0f produceert. U moet uw Windows-firewall en antivirussoftware uitschakelen om het probleem op te lossen. Om dit te bereiken, moet u:

Ga naar het Configuratiescherm en open vanaf hier de “Netwerkverbindingen”.

Klik nu met de rechtermuisknop op de internetverbinding die u gebruikt en kies de optie ‘Eigenschappen’ in het pop-upmenu.

In de volgende stap moet je de Firewall uitschakelen onder het tabblad ‘Beveiliging’.

Om handmatig de naam van de inkomende POP-server en de naam van de uitgaande SMTP-server in Outlook-e-mailaccounts in te voeren, moet u ervoor zorgen dat alle paden voor uw inkomende en uitgaande e-mails zijn gewist. U dient hiervoor de volgende acties te ondernemen:

  • Open eerst Outlook en klik op Extra -> E-mailaccounts.
  • In de volgende stap ‘Bestaande e-mailaccounts bekijken of wijzigen’ en klik vervolgens op Volgende.
  • Het dialoogvenster E-mailaccounts wordt geopend. Klik op Toevoegen -> POP3 -> Volgende.
  • Typ informatie voor uw mailserver van POP3 en klik vervolgens op Volgende -> Voltooien
  • Na het voltooien van de bovenstaande stappen Controleer en corrigeer de instellingen van accountvooruitzichten.

Controleer Outlook-profielinstellingen

Het controleren van de standaardinstellingen van uw Outlook-profiel is een andere manier om de foutcode 0x800ccc0f op te lossen. Stel ze in op de juiste als u ontdekt dat ze zijn uitgeschakeld. U dient het huidige profiel te verwijderen, een nieuw profiel aan te maken en vervolgens het nieuw gegenereerde profiel in te stellen als de standaardinstellingen als u niet zeker weet wat de juiste instellingen zijn.

Reinig alle verdachte e-mails van Outlook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *