Skip to content

Stuurprogramma WUDFRd kan niet worden geladen

Wanneer stuurprogramma’s niet compatibel zijn met Windows 10-updates, verschijnt vaak het probleem “stuurprogramma wudfrd kan niet worden geladen”. De verouderde software en de huidige drivers staan op gespannen voet met elkaar.

Wanneer de foutmelding en het blauwe scherm zich blijven voordoen, zijn we ons ervan bewust dat dit zeer verergerend kan zijn. Maar maak je geen zorgen; we zullen u oplossingen geven die het probleem snel zullen verhelpen. Scroll naar beneden om de antwoorden te zien en voer vervolgens de instructies correct uit.

Oorzaken van de fout “Driver WUDFRd kan niet worden geladen”

Dit probleem treedt meestal op bij upgrades van Windows 10. Sommige stuurprogramma’s worden incompatibel met de huidige hardware met de update, wat resulteert in de fout.

Gewoonlijk geeft een blauw scherm met de foutmelding “wudfrd kan niet worden geladen” het probleem aan.

De fout “wudfrd kan niet worden geladen” oplossen

Hier zullen we enkele van de eenvoudige oplossingen vermelden die u gemakkelijk kunt proberen om deze wudfrd-fout op te lossen.

Oplossing 1: Windows bijwerken

Deze en tal van andere problemen kunnen af en toe worden opgelost door Windows bij te werken. Als gevolg hiervan moet u uw Windows-besturingssysteem vaak upgraden. U moet Windows meteen bijwerken als u dat nog niet hebt gedaan.

  • U moet op Windows-toets + I drukken en Upgrade en beveiliging kiezen om Windows bij te werken.
  • Klik meteen op Controleren op updates en zorg ervoor dat u eventuele updates in behandeling toepast.
  • U moet uw computer na de update opnieuw opstarten om te zien of de fout is verholpen.

Oplossing 2: voedingsfouten oplossen

De stroombron kan de belasting niet ondersteunen en geeft daarom de waarschuwing weer als het probleem zich voordoet wanneer het systeem opnieuw wordt opgestart en uitgeschakeld. Er kunnen zelfs extra systeemproblemen ontstaan als gevolg van problemen met de stroomvoorziening. Zoek dus naar eventuele problemen met de stroomvoorziening en los deze zo snel mogelijk op.

Oplossing 3: Slaapstand van de harde schijf uitschakelen

U kunt de volgende acties ondernemen om te voorkomen dat de harde schijf in de slaapstand gaat:

Druk op de Windows-toets plus X en klik vervolgens op Energiebeheer. Om toegang te krijgen tot het Configuratiescherm, klikt u daarna op Extra energie-instellingen.

U moet nu klikken op Geavanceerde energie-instellingen wijzigen en Plan-instellingen wijzigen. Raak daarna Harde schijf aan en selecteer vervolgens Uit. Om de wijzigingen op te slaan, moet u “Nooit” selecteren voor de instellingen voor “Op batterij” en op “Toepassen” en “Ok” klikken.

Oplossing 4: installeer USB-controllers opnieuw

U moet Windows-toets + R gebruiken om Apparaatbeheer te starten, vervolgens devmgmt.msc in het vak Uitvoeren plaatsen en op Enter drukken om de USB-controllers opnieuw te installeren. Vouw USB-controllers uit en kies Verwijderen door met de rechtermuisknop op elk stuurprogramma te klikken. Als er een bevestigingsvraag verschijnt, moet u Ja kiezen. Nadat alle controllers zijn verwijderd, start u uw computer opnieuw op. Als resultaat worden de stuurprogramma’s automatisch geïnstalleerd, waardoor uw probleem misschien wordt opgelost.

Oplossing 5: werk de stuurprogramma’s bij die niet compatibel zijn

Als uw systeem niet is ingesteld om automatisch te updaten, kijk dan op de website van de fabrikant om te zien of er recente wijzigingen zijn geweest. U moet uw systeem altijd opnieuw opstarten na het installeren van updates.

We gaan ervan uit dat je al een oplossing hebt gevonden. Zorg ervoor dat u alle cruciale details in het opmerkingenveld hieronder markeert als u denkt dat we ze over het hoofd hebben gezien. We hopen echt dat u deze informatie nuttig vond.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *